De Zweedse kwaliteit van NIBE

Bij het selecteren van de meest geschikte warmtepomp voor je project spelen tal van aspecten een rol: brontype, warmtepompfuncties, energieprestaties, geluidsbelasting, vermogen, inbouwmaten, installatiegemak, prijs… Minstens zo belangrijk is echter de reputatie van het bedrijf achter het product. Kies je voor jouw project voor de warmtepompen van NIBE, dan ben je verzekerd van producten van Zweedse kwaliteit, ontwikkeld en geproduceerd door een wereldwijd actieve marktleider met meer dan 40 jaar ervaring en ongeëvenaarde expertise op het gebied van warmtepompen.

Het Zweedse NIBE bestaat bijna zeventig jaar en heeft zich sinds de oprichting in de jaren ’50 ontwikkeld tot een internationaal concern met vestigingen in 27 landen, meer dan 15.000 medewerkers en een omzet van bijna 2,4 miljard euro (2019). Het financieel solide bedrijf heeft sinds 1997 een beursnotering aan de Stockholm Stock Exchange en sinds 2011 een secundaire notering aan de SIX Swiss Exchange. NIBE Energietechniek – een 100% dochteronderneming van NIBE – levert in Nederland sinds 2004 warmtepompoplossingen voor de particuliere en de zakelijke markt en is hiermee al jaren marktleider. Ook op het gebied van klanttevredenheid en service heeft NIBE Energietechniek de sterke ambitie om een leidende marktpositie in te nemen.

Zweedse topkwaliteit en betrouwbaarheid

Zweden staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en duurzaamheid. Al deze eigenschappen zijn beslist ook van toepassing op de producten van NIBE!

NIBE is een autonome onderneming met eigen productiefaciliteiten en een eigen R&D-afdeling. De hoofdzetel is gevestigd in het Zuid-Zweedse Markaryd, in de regio Småland die bekendstaat om zijn ondernemerschap, nijverheid en spaarzaamheid. Al in 1981 introduceerde NIBE haar eerste zelf ontwikkelde warmtepomp enis daarmee een van de oudste warmtepompfabrikanten ter wereld. Geen wonder dat NIBE alom wordt erkend als dé specialist op het gebied van innovatieve warmtepompoplossingen.

Door het Zweedse klimaat een betere warmtepomp

De engineers van NIBE nemen bij de ontwikkeling van elke nieuwe warmtepomp de zware eisen van het Scandinavische klimaat als norm. Elke nieuwe warmtepomp wordt bovendien uitgebreid getest onder dezelfde zware klimaatcondities. Als gevolg daarvan onderscheiden de warmtepompen van NIBE zich in kwaliteit en prestaties.

Een breed assortiment voor elke toepassing

Het onderscheidende productassortiment van NIBE omvat een breed assortiment lucht/water, water/water en ventilatielucht/water warmtepompen en bijbehorende accessoires. De warmtepompen van NIBE zijn breed inzetbaar in zowel hybride als all-electric installaties voor de levering van centrale verwarming, warmtapwater, koeling én ventilatie. Ze zijn bovendien niet alleen toepasbaar in nieuwbouwprojecten, maar worden ook steeds vaker ingezet voor het verduurzamen van bestaande bouw.

Waarom kiezen voor NIBE?

Steeds meer projectontwikkelaars, corporaties, architecten, ingenieursbureaus en projectinstallateurs kiezen ervoor om warmtepompen van NIBE op te nemen in bestekken, BENG-adviezen en offertes. En dat is niet voor niets, want warmtepompen van NIBE:

• Zijn geschikt voor elke woningtypologie, bedrijfspand, hotel en overige utiliteit;
• Zijn beschikbaar voor diverse brontypes: bodem, buitenlucht, ventilatielucht, PVT of een combinatie;
• Bieden een concurrerende prijs/kwaliteitverhouding;
• Goede prestatie op het gebied van levensduur, bedrijfszekerheid, rendement en geluidsbelasting;
• Vergen een minimale inbouwruimte en zijn eenvoudig en snel te installeren;
• Zijn fraai vormgegeven en solide gebouwd;
• Hebben een zeer gunstige invloed op de BENG;
• Bieden eindgebruikers optimaal comfort en gebruiksgemak;
• Geven meerwaarde aan élk project.

Professionele partners in de keten kunnen bij NIBE Energietechniek bovendien rekenen op uitgebreide support, waaronder: • Projectgericht advies van doorgewinterde warmtepompspecialisten;
• Uitgebreide technische informatie en specs;
• Vrij gebruik van BIM-bestanden;
• Ondersteuning van installateurs bij installatie en inbedrijfstelling en aanbod van technische trainingen;
BRL 6000-21 service t.b.v. grondgebonden warmtepompinstallaties.

Klaar voor de toekomst

Steeds meer moderne woningen en appartementen worden voorzien van Smart Home technologie. NIBE heeft daarom een gedegen visie ontwikkeld op de wijze waarop warmtepompen in een Smart Home kunnen zorgen voor meer gemak, comfort en energiebesparing. Het eerste resultaat hiervan is de innovatieve NIBE S-serie, waarbij connectiviteit centraal staat. Alle warmtepompen uit de S-serie zijn bijvoorbeeld voorzien van wifi, zodat gebruikers er met behulp van een handige app (myUplink) via een smartphone of tablet (of via een bedrade routerverbinding) mee kunnen communiceren. Ook hebben ze een geïntegreerde RF-antenne voor draadloze communicatie met sensoren in huis – zoals voor het meten van de binnentemperatuur, het CO2-niveau en de luchtvochtigheid – en het regelen van RF-gestuurde radiatorkranen. Omdat haar warmtepompen lang moeten meegaan, ontwikkelt NIBE de software van haar warmtepompen voortdurend door en worden NIBE warmtepompen voorzien van voldoende geheugen om in de toekomst slimme nieuwe functies te kunnen toevoegen. Met een warmtepomp van NIBE als hart van de comfortinstallatie is elke woning, elk appartement en utiliteitsgebouw dan ook 100% future proof!

NIBE Energietechniek levert advies op maat

Wil je meer weten over de Zweedse kwaliteit, de voordelen en de toepassingsmogelijkheden en de warmtepompen van NIBE? Of heb je praktisch advies nodig over een van je projecten? Vraag dan hieronder vrijblijvend een offerte of advies aan.

Een vrijblijvend warmtepompadvies voor BENG

Hoe kun je NIBE warmtepompen in BENG toevoegen? Welke warmtepompen geven het beste resultaat voor de BENG-berekening? De specialisten van NIBE staan klaar voor een vrijblijvend warmtepompadvies voor BENG.

Advies aanvragen

Meer kennis en inspiratie

Consumenten Installateurs Voorschrijvers