Zorgcomplex met 76 energiezuinige appartementen

Situatieschets

Over Kroondomein

In Ermelo heeft woonzorgcentrum Dillenburg een nieuwe locatie én een naam gekregen; Kroondomein. Bij deze verhuizing naar de overkant van de straat stond verduurzaming van het nieuwe pand centraal. Kroondomein in Ermelo is dan ook in Nederland een van de eerste energiezuinige woonzorgcentra!

Gekozen warmtepompoplossing

Water/water warmtepompen

Wonen in het Kroondomein

De verhuizing van het pand was nodig, want het oude pand was te veel verouderd. Het oude pand wordt dan ook helemaal gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. Het nieuwe woonzorgcentrum bestaat uit drie verdiepingen met 76 woonruimtes, een GGZ én een buurtkamer. Deze appartementen zijn verdeeld over 24 appartementen voor ‘verzorgd wonen’ en 52 studio’s met een zit-/slaapruimte. De woonruimtes zijn geschikt voor mensen die steeds meer hulp nodig hebben met de dagelijkse verzorging en/of geheugenproblemen hebben. Ook voor echtparen is het mogelijk om in Kroondomein te gaan wonen.

Optimaal comfort voor de bewoners

Voor dit unicum koos Gijsbertsen Installatiebedrijf voor drie F1345 water/water warmtepompen van NIBE. Deze warmtepompen halen warmte uit maar liefst 36 bodembronnen van 160 meter diep. Met dit systeem worden de badkamers en de algemene ruimtes van het woonzorgcentra verwarmd door middel van een 1.000 liter buffervat ten behoeve van centrale verwarming. Daarnaast kan er door het 4-pijpssysteem overal apart worden gekozen of men wil koelen of verwarmen en de temperatuur per ruimte geregeld kan worden.

Warmwatervoorziening van de studio’s en appartementen geschied door middel van warmtepompboosters welke de bewoners voorzien van warm water. Elke kamer is voorzien van lagetemperatuurverwarming.

Veel mogelijkheden in Kroondomein

De buurtkamer van Kroondomein kan gehuurd worden voor een feestje tot ongeveer 200 personen. Tevens is dit de plek waar bewoners samen kunnen komen voor een kop koffie en ook voor de activiteiten die worden georganiseerd.

Kroondomein maakt deel uit van Oranjepark Ermelo. Dit is een wijk waar jong en oud, gezinnen en alleenstaande, vitale en kwetsbare mensen samenleven en naar elkaar omkijken.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Download het BIM model voor:

Locatie:

Oranjepark - Ermelo
Consumenten Installateurs Voorschrijvers