Woning met B&B in Gieten

Situatieschets

Over het project

Voor verwarming en de levering van warmtapwater kozen de eigenaren van een woning met B&B in Gieten voor een duurzame comfortinstallatie. Vanwege de grote verschillen in zowel omvang als gebruik tussen de woning en de B&B werd besloten om twee separate warmtepompinstallaties te installeren.

Gekozen warmtepompoplossing

Water/water warmtepompen

Voor de grotere en intensiever bewoonde woning viel de keuze op de NIBE F1255-16 modulerende solo water/water warmtepomp in combinatie met een royaal NIBE VPD10-300 voorraadvat voor warmtapwater. Passieve koeling wordt geleverd door een NIBE PCM 42 koelmodule.

Omdat voor de B&B een kleiner verwarmingsvermogen volstond, is deze voorzien van een NIBE F1245 combi water/water warmtepomp met een vermogen van 12 kW. Om optimaal warmtapwater voor de gasten te kunnen waarborgen, is deze installatie aanvullend voorzien van een extra NIBE VPD10-300 voorraadvat.

Voorafgaand aan dit project had de installateur nog geen ervaring met de duurzame oplossingen van NIBE. Mede dankzij de ondersteuning van een landelijke groothandel wist de installateur zijn opdrachtgevers er echter snel van te overtuigen om zowel hun woning als hun B&B te voorzien van een duurzame water/water warmtepomp van NIBE.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Download documentatie over:

Download documentatie over:

Download het BIM model voor:

Locatie:

Gieten
Consumenten Installateurs Voorschrijvers