Pharos Residence: duurzaam warmtecomfort aan de Zeeuwse kust

Situatieschets

Over Pharos

In het Zeeuwse Breskens wordt sinds enkele jaren voortvarend gewerkt aan de herontwikkeling van het havengebied. Een van de meest in het oog springende deelprojecten van de omvangrijke gebiedsontwikkeling is de realisatie van Pharos Residence: drie luxe appartementengebouwen op de kop van de Westhavendam. De fraai ontworpen gebouwen herbergen in totaal 159 luxe appartementen van 98 tot 159 m2 en een prijs van circa € 430.000 tot ruim € 1.100.000. Pharos Residence belooft dan ook een exclusieve en comfortabele woonplek te worden, rustig gelegen op een steenworp afstand van het centrum van Breskens en met een fenomenaal uitzicht over de Westerschelde, het strand en de Noordzee.

Gekozen warmtepompoplossing

Modulerende combi water/water combi warmtepomp

Om ook in de appartementen hetzelfde rijke gevoel van comfort te creëren, zijn ze voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van verwarmen en koelen. Projectinstallateur Dubotechniek uit Zaltbommel voorziet elk appartement daarom voor cv-verwarming, koeling en warmtapwater van een kwalitatief hoogwaardige NIBE F1255-6 PC modulerende water/water combi warmtepomp. Deze voorziet elk appartement dankzij de ingebouwde boiler van een royale voorraad van 180 liter warmtapwater. Elke warmtepomp wordt aangesloten op een laagtemperatuur vloerverwarmingssysteem met naregeling. De twee luxe badkamers – standaard in elk appartement – zijn voor extra comfort tevens voorzien van een elektrische radiator. Een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning waarborgt tot slot een gezond binnenklimaat. Om gedeeltelijk te kunnen voorzien in stroom voor de gemeenschappelijke ruimten en de collectieve installaties worden de daken van elk appartementengebouw voorzien van zonnepanelen.

Warmte- en koudebron

Wat bijzonder is aan dit project, is dat als warme- en koudebron voor de warmtepompen gebruik wordt gemaakt van een energiesysteem met lussen die zijn verwerkt in de heipalen van elk appartementengebouw. Voor het eerste gebouw – Pharos Residence I – zijn 124 heipalen gebruikt. Om het totaal benodigde vermogen te kunnen realiseren, zijn aanvullend 10 gesloten bodemlussen aangebracht.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Download het BIM model voor:

Locatie:

Breskens
Consumenten Installateurs Voorschrijvers