Nieuwbouw studentencomplex in Delft

Situatieschets

Over BalPol III

In opdracht van DUWO – de grootste studentenhuisvester van Nederland – werd in 2011 in Delft een opvallend studentenwooncomplex met 405 appartementen gerealiseerd: BalPol III. Het vijftien bouwlagen tellende complex is gesitueerd middenin de TU-wijk en is aangesloten op het lokale stadsverwarmingsnet.

Gekozen warmtepompoplossing

NIBE VIKING

Speciaal voor dit project ontwikkelde NIBE de elektronische afleverset VIKING TW0801 Studio 2. Deze comfortabele afleverset verzorgt niet alleen de levering van warmtapwater aan elk appartement, maar regelt door middel van directe injectie tevens de centrale verwarming conform de individuele behoefte van elke bewoner.

BalPol III is het derde grote appartementencomplex van DUWO aan de Balthasar van der Polweg in Delft. De eerste twee complexen dateren uit 1997 en maken beide deel uit van het project ‘Fier over het water’. Die naam hebben ze te danken aan het feit dat de gebouwen boven het water uitsteken. Ook BalPol III zweeft als een soort brug over het polderwater en biedt een wijds uitzicht over Delft en omgeving.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Locatie:

Balthasar van der Polweg – Delft

Opdrachtgever

Consumenten Installateurs Voorschrijvers