Bedrijfshal, kantoor en opleidingscentrum in Woudenberg

Situatieschets

Over het project

Dit project betreft een bedrijfspand met twee gebruikers: een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de aanleg en renovatie van gasleidingen, drinkwaterleidingen en laagspanningsnetten én een opleidingscentrum voor de bouw- en infrasector.

Gekozen warmtepompoplossing

Lucht/water warmtepompen

Voor het verwarmen en koelen van de diverse ruimten – een bedrijfshal, kantoren en diverse vergader- en presentatieruimten – is het bedrijfspand voorzien van een bivalente installatie met twee in cascade opgestelde NIBE F2040-16 lucht/water warmtepompen. Voor het vergroten van de totale inhoud van de installatie is tevens een verticaal opgesteld NIBE BUW 300 stalen buffervat met een netto inhoud van 300 liter toegepast. Met behulp van de warmtepompen wordt het gebouw zowel via de vloer als via de inblaaskanalen van het ventilatiesysteem gekoeld.

Het gekozen vermogen van de warmtepompen is afgestemd op een inzet van 60% op het warmteverlies: voldoende om de warmtebehoefte door het jaar heen voor circa 94% af de dekken. Het ontbrekende vermogen wordt aangevuld met een cv-combiketel, die tevens voorziet in de (geringe) behoefte aan warmtapwater.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Download documentatie over:

Download het BIM model voor:

Locatie:

Woudenberg
Consumenten Installateurs Voorschrijvers