Veilingbureau Industrial Auctions kiest voor duurzaam

Situatieschets

Over Industrial Auctions

Industrial Auctions is een internationaal actief online veilingbureau, gespecialiseerd in het business-to-business veilen van complete productielijnen, machines, inventaris en goederen voor de voedings- en drankenindustrie. Het bedrijf is gevestigd op een fraaie zichtlocatie aan de A2, waar het beschikt over een modern bedrijfspand met 1.000 m2 kantoorruimte en 4.000 m2 bedrijfsruimte.

Gekozen warmtepompoplossing

Water/water solo warmtepomp

Om haar bedrijfspand duurzamer te kunnen verwarmen, koos Industrial Auctions voor een energiezuinige warmtepompinstallatie met een krachtige NIBE F1345-60 water/water solo warmtepomp als basis. De warmtepomp is voorzien van twee grote compressoren die – afgestemd op de vermogensbehoefte – automatisch worden in- en uitgeschakeld voor een tweetraps vermogensregeling. Dit resulteert in een groter werkbereik, minder slijtage en een hogere betrouwbaarheid. De warmtepomp is aangesloten op het bestaande afgiftesysteem met vloerverwarming en conventionele radiatoren.

Duurzame energiebronnen op het dak

Het grote dakoppervlak van het pand nodigde uit tot een duurzame invulling. Op het dak zijn dan ook maar liefst 600 pv-panelen geïnstalleerd voor het opwekken van groene stroom. Daarnaast adviseerde installateur R&R Systems uit Gemert om – in plaats van een bodembron – een PowerProfit PVT-systeem met 150 PVT-panelen toe te passen. Dit type panelen wekt niet alleen stroom op, maar neemt via een thermische collector aan de achterzijde zonnewarmte én omgevingswarmte op. Daarmee fungeren de panelen als bron voor de warmtepomp, die op deze manier een groot deel van het jaar een relatief hoge brontemperatuur aangevoerd krijgt. Hierdoor kan de warmtepomp met minder stroomopname het cv-water verwarmen. Het systeem is gekoppeld aan de bestaande cv-ketel, waardoor altijd voldoende capaciteit voor ruimteverwarming beschikbaar is.

Als bijkomend voordeel geldt dat het pv-deel van de panelen door het afvoeren van de warmte naar de warmtepompinstallatie wordt gekoeld. Dit zorgt voor een hogere elektriciteitsopbrengst en een langere levensduur.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Download het BIM model voor:

Locatie:

Locatie : Looyenbeemd – Eindhoven

Installateur:

Consumenten Installateurs Voorschrijvers