Duurzame installaties voor nieuw bedrijfspand ID-tec

Situatieschets

Over ID-tec

ID-tec uit Poeldijk ontwikkelt en produceert sinds 2006 geavanceerde custom made machines die kunnen worden ingezet in omgevingen die ontoegankelijk zijn voor mensen of standaardmachines. Dat kunnen locaties met gevaarlijke stoffen, dampen of gassen zijn, maar ook zeer kleine ruimtes of situaties onder water. Het leveringsprogramma omvat onder meer robots voor rioolreiniging en rioolrenovatie en producten voor het inspecteren en reinigen van industriële tanks en leidingen.

Vanwege de sterke groei van de activiteiten had ID-tec – dat met haar gespecialiseerde producten wereldwijd klanten bedient – behoefte aan meer ruimte. Aannemer Willy Naessens Industriebouw realiseerde daarom voor ID-tec een nieuw bedrijfspand in Poeldijk, op een steenworp afstand van Den Haag. Hier beschikt het bedrijf over 1.840 m2 kantoor- en bedrijfsruimte.

Gekozen warmtepompoplossing

Drie lucht/water warmtepompen met buffervat en regelunit

Drie gescheiden installaties

HESPA Installatietechniek uit Poeldijk kreeg de opdracht om het nieuwe pand te voorzien van een duurzame installatie voor verwarming en verkoeling. De installateur schakelde NIBE in om mee te denken over de beste installatieoplossing. Een van de focuspunten daarbij was de uiteenlopende comfortbehoefte voor de drie verschillende gebouwcomponenten: de kantoren, het magazijn en de werkplaats.

Dit heeft ertoe geleid dat het gebouw voor verwarming en verkoeling is voorzien van drie gescheiden installaties, elk met een eigen NIBE F2120-20 modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. Voor optimale prestaties is elke warmtepomp aangesloten op een NIBE UKV 20-220 buffervat. De regeling van de drie installaties wordt verzorgd door een uitgebreide NIBE SMO 40 regelunit.

Technische projectinformatie

Bekijk de overzichtspagina van:

Download documentatie over:

Download documentatie over:

Download documentatie over:

Download het BIM model voor:

Download het BIM model voor:

Download het BIM model voor:

Locatie:

ABC Westland - Poeldijk

Opdrachtgever

Consumenten Installateurs Voorschrijvers